De juiste elektrische fiets kiezen

Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten. Er is echter zoveel keuze dat het vaak niet helder is wat de verschillen zijn en waarom u welke keuze zou maken.

De motor van een elektrische fiets bepaalt voor een groot gedeelte het comfort van het fietsen. U kunt dan denken aan hoeveel geluid de motor maakt, hoeveel kracht de motor kan leveren en natuurlijk de plek van de motor. De elektrische fietsen zijn onder te verdelen in e-bikes met:

  • voorwielmotor; geschikt voor fietsen in de stad.
  • middenmotor; geschikt voor stevige heuvels of gebruik in de bergen.
  • achterwielmotor; geschikt voor recreatief gebruik.

Elektrische systemen

Het elektrische systeem vormt het hart van de elektrische fiets en bepaalt in grote mate het rijcomfort dat je ervaart. Je hebt de volgende drie verschillende systemen:

  • E-motion; biedt prettig rijgedrag voor een relatief lage prijs.
  • Bosch; reageert nauwkeuriger op geleverde trapinspanning.
  • ION®; biedt het hoogst mogelijke rijcomfort.

Versnellingen

De versnellingen op je fiets bepalen onder welke omstandigheden je met een normale trapfrequentie kunt blijven fietsen. Ze maken het mogelijk dat je in een prettig tempo kunt fietsen, of het nu bergopwaarts, bergafwaarts, met wind mee of wind tegen is.

De versnellingen doen niets anders dan je meer of minder ver te laten komen met dezelfde energie. Bij een hogere versnelling ga je maar een klein stukje vooruit. Hierdoor voelt het alsof je lichter fietst wat handig kan zijn als je een heuvel of berg op moet fietsen.

Onderhoud

Een e-bike is een kostbaar bezit en natuurlijk wilt u zo lang mogelijk plezier hebben van uw elektrische fiets. Daarom is het goed regelmatig zelf, klein onderhoud te plegen. Breng daarnaast, minimaal één maal per jaar, de fiets voor service- en onderhoud bij ons langs voor een check up en professionele onderhoudsbeurt. Neem hiervoor contact met ons op of kom langs in onze showroom!

Naast e-bikes van Muon en van Dijck  kunt u uiteraard ook voor merken als Sparta, Batavus en Gazelle bij ons terecht; tweedehands, nieuw en inruil.

Neem contact op