MTB Route Appelscha/Diever

Eén van de mooiste Mountainbike routes van Nederland vind je in Appelscha. De route ligt gedeeltelijk in de provincie Friesland en gedeeltelijk in de provincie Drenthe. De route loopt door de boswachterij Appelscha en ligt in een prachtig natuurgebied. En ontzettend afwisselende route, dwars door de bossen, langs heideveldjes en watertjes. Vele hoogteverschillen, maar goed te doen voor de beginnende én de professionele mountainbiker.

Vanuit de winkel fiets je binnen een paar minuten naar één van de startpunten van de route. Vanuit Elsloo, langs het prachtige Canadameer (in de zomer zwemkleding mee voor op de terugweg!) en u bent bij het startpunt voor een geweldige route van bijna 18 kilometer. Deze route is aaneengesloten te rijden met de 28 kilometer lange route in Diever/Hoogersmilde).

Meer informatie over de route vind je op MTB Routes.nl

Wij verhuren Mountainbikes, ATB’s voor een sportieve ochtend, middag, misschien zelfs vakantie! Voor onze verhuurmogelijkheden verwijzen wij graag door naar de pagina Fietsverhuur
Aekingameer
Het Aekingameer (Canadameer) is een meer tussen de dorpen Appelscha en Elsloo. Het ligt in de buurtschap Canada.

Het is een voormalige zandafgraving waar in 1960 zand is gewonnen voor de aanleg van de N381. Het meer ligt in het Nationaal Park Drents-Friese Wold en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het meer ligt tegen de bossen aan en heeft middenin een eiland. Het meer is in de zomer een geliefde plek voor recreanten.

Het is een vrij diepe en recreatiezwemplas en op loopafstand is er een kiosk. Vlak naast het Canadameer is een zogeheten spartelvijver aangelegd voor honden en paarden, deze zijn namelijk in het zomerseizoen niet welkom bij het Canadameer. In de spartelvijver kan uw hond of paard heerlijk genieten van het water.