Fietsroutes omgeving Appelscha

Elsloo is een van de dertien dorpen binnen de gemeente Ooststellingwerf. Het dorp beschikt o.a. over een tweetal bijzondere natuurgebieden: de Stobbepoel en de Schapedobbe. Het dorp Elsloo is ontstaan in de 11e eeuw. In de naam verwijst loo naar “bos”; de naam betekent dus bos van elzen.

De mooie buurtschappen Tronde en Canada worden tot het dorp gerekend. Het ligt ten zuidwesten van Oosterwolde en ten noordwesten van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar je kilometers lang over heide, door de bossen, langs watertjes en voorbij graslanden kunt fietsen.

Elsloo is het startpunt voor een aantal prachtige fietstochten; u kunt naar Appelscha, naar Diever, naar het prachtige Fochteloërveen, naar Vledder, en alle fietsroutes hebben hun eigen charmes. Meer informatie het Fochteloërveen vind u op de website van Natuurmonumenten

Ook kunt u natuurlijk uw eigen route uitstippelen via de Routeplanner van de Fietsersbond of gebruik maken van de mooie, reeds bestaande fietsroutes. U kunt deze bekijken via Route4you.

Voor onze fietsverhuurmogelijkheden verwijzen wij graag door naar de pagina Fietsverhuur.