Interessante links en uitjes in de regio

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden officieel aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa.
Om u zich te kunnen oriënteren over de prachtige omgeving, verwijzen wij u graag door naar onze pagina over Fietsroutes in de omgeving van Elsloo.
Op onderstaande websites vindt u interessante informatie omtrent uw verblijf in het prachtige Drents-Friese Wold!

Informatie over het dorp Elsloo
Info over de omgeving van Elsloo
Park Drentheland
Minicamping De Elf Ieken
Alberthoeve
Gastenverblijf Easterwood
Familiecamping Dennenhoeve
Camping De Hertenweide in Zorgvlied
Bed & Breakfast De Blauwe Bok
Eetcafé Het Anker
De Olde Tramhalte
Restaurant Villa Nova
Minicamping De Bosfluiter
Camping Zonnekamp
Gastenverblijf De Boshoeve
Restaurant en Bed & Breakfast De Posthoorn
De Oude Meester
Bed & Breakfast De Boterkarnfabriek
Recreatie De Tolbrugschans
Camping Padjelanta Vledder
Hoeve Morgenster
B&B Het Drents-Friese Uitzicht
Bed & Breakfast De Witte Raaf
Hoeve Weide en Wold

Mountainbike Route Appelscha/Diever

Ook kunt u genieten van de prachtige Mountainbike route die in de bossen rond Appelscha is aangelegd. De route is speciaal gemaakt voor mountainbikers en voert dan ook over singletracks. bospaden en zandpaden. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat vind je in de route verrassend veel hoogteverschil. Onlangs is de route aangepast met lange technische stukken met pittige klimmetjes en afdalingen.

De route is behoorlijk pittig, zeker in combinatie met de route in Diever (de verbindingsroute is met zwarte bordjes aangegeven). Je kunt dan spreken van een behoorlijk uitdaging voor gevorderden. In Het Nationaal Drents Friese Wold is veel toerisme. Af en toe kruisen de routes wandelpaden en ruiterpaden. Dit hoeft absoluut niet tot problemen te lijden, maar houdt er wel rekening mee, een ongeluk zit in een klein hoekje!

De uitgezette routes zijn prima te rijden door iedere mountainbiker (ook voor kinderen) maar zal je als beginner misschien wel een keer van de fiets af moeten bij een van de steile klimmetjes. Voor meer informatie over deze route, neem een kijkje op onze pagina over de MTB Route Appelscha

Neem contact op